Ha e-kereskedelemmel foglalkozol, és a Shopify-t használod bérelhető webshop motorként, akkor valószínűleg észrevetted már a Powered by Shopify szöveget a lábléc elemei között. Bemutatjuk hogyan lehet eltávolítani.

Technikailag a Shopify ad otthont webshopodnak, ezért természetes, hogy ez a link megtalálható a láblécben. Egy online vállalkozás számára azonban ez inkább kedvezőtlen lehet az áruháza számára, mintsem előnyös.

Azon felhasználók, akik jártasak az e-kereskedelem világában, a Shopify-t a dropshipping szinonimájaként tekinthetik. Amint meglátják a weboldalad alján a “Powered by Shopify” szöveget, azt hihetik, hogy dropshipping vállalkozás vagy.

A dropshipping üzlet rossz és veszteséges? NEM. Azonban a vásárlók számára a tudat, hogy dropshipping vállalkozás oldalát nézik, azt jelentheti, hogy valószínűleg olcsóbban megtalálják a terméket egy másik webshopban.

A Shopify, akárcsak más e-kereskedelmi platformok, testreszabható. Testre szabhatod webshopod fejlécét, és hozzáadhatod logód és márkaneved. A vásárlók preferenciáinak megfelelő témákat választhatsz, és olyan alkalmazásokat integrálhatsz, amelyek javítják a felhasználói élményt. Ugyanígy szerkesztheted a lábléc elemeit is, ami azt jelenti, hogy eltávolíthatod a “Powered by Shopify” szöveget.

1. lehetőség: Nyelvi fájl szerkesztése

Hogyan távolítsuk el a „Powered By Shopify” linket a webshop láblécéből? 1

Két módszerrel távolíthatja el a Powered by Shopify szöveget a Shopify áruháza láblécéből. A két lehetőség közül az egyik a Nyelv szerkesztése opcióval történő eltávolítás.

 1. Jelentkezz be a Shopify fiókodba. A vezérlőpulton kattints az Online Store. Ezt a képernyő bal oldalán a Sales Channels rész alatt találod.
 2. Kattints az Online Store gomb alatt a Themes gombra. Ha például az alapértelmezett Debut témát használod, akkor ez jelenik meg az aktuális témaként.
 3. Kattints az Actions gombra, amely az általad használt aktuális téma, ebben a példában a Debut téma alatt jelenik meg. Megjelenik egy legördülő lista. Kattints a Nyelvek szerkesztése gombra.
 4. A képernyőn megjelenik a Nyelvek oldal. Alatta pedig az akciógombok. Az akciógombok alatt megjelenik a Filter Translation mező. Keresd meg a Szűrő fordítás mezőben a Powered-et.
 5. Ezután a Filter Translation doboz alatt található a Checkout & System/ Links. Ez alatt pedig a Powered by Shopify doboz. Írj be egy szóközt a Filter Translation mezőbe.
 6. Végül kattints a képernyő jobb felső sarkában a Mentés gombra. Ez az utolsó lépés eltávolítja a Powered by Shopify szöveget az áruház láblécéből.

2. lehetőség: Forráskód szerkesztése

Hogyan távolítsuk el a „Powered By Shopify” linket a webshop láblécéből? 2

A második módszer a Powered by Shopify lábléc szöveg eltávolítására a kód szerkesztése.

 1. Jelentkezz be a Shopify fiókodba. A Shopify vezérlőpult bal oldalán kattints az Online Store gombra. Ez a Sales Channels szakasz alatt található. Megjelenik egy legördülő lista. Kattints a Themes menüpontra.
 2. Miután rákattintottál a Themes gombra, a Themes oldalon az Current Theme felirat fog megjelenni. Mellette megjelenik annak a témának a neve is, amelyet a webshop jelenleg használ. Ha például az alapértelmezett Debut témát használod, akkor az fog megjelenni. Kattints az aktuális témánál a Actions gombra. Ezután a megjelenő legördülő listából válaszd az Edit Code lehetőséget.
 3. Megjelenik a kódok előnézete, valamint a mappák listája. A képernyő bal oldalán kattints a Sections mappára. A Sections mappa alatt keresse meg a “footer.liquid” nevű fájlt. Válaszd ki ezt a fájlt.
 4. Nyomd le a Ctrl+F billentyűkombinációt a billentyűzeten, ha Windows-felhasználó vagy. Mac felhasználók esetében a Command+F billentyűkombinációt. Ezzel megnyílik a keresősáv, ahol ezt a kódot kell beírnod: {{ powered_by_link }}
 5. Keresd meg a keresési eredmények között a {{ powered_by_link }} kódot, és távolítsd el. Ne feledd, hogy csak ezt a kódrészletet töröld. Se többet, se kevesebbet.
 6. Végül kattints a képernyő jobb felső sarkában található Save gombra. Ezzel sikeresen eltávolítottad a Powered by Shopify szöveget a webshopod láblécéből.