A weboldal tárhelyén létrehozott e-mail címet összeköthetjük Gmail-es fiókunkkal úgy, hogy a Gmail segítségével küldjünk és fogadjunk leveleket a céges domain nevet használva.

Külső e-mail cím hozzáadása Gmail fiókhoz

Első lépésként a Gmail felületén navigáljunk a beállításokhoz (Fogaskerék ikon – Az összes beállítás megtekintése).

Céges e-mail cím használata Gmail-lel 1

A beállításoknál a “Fiókok és importálás” fület válasszuk. Itt az “E-mail küldése erről a címről” résznél az “Újabb e-mail-cím hozzáadása” linkre kattintva a megjelenő ablakban állíthatjuk be a külső e-mail címet.

Céges e-mail cím használata Gmail-lel 2

A következő lépésben a tárhelyünk SMTP kiszolgálóját kell beállítani. A kimenő e-mailekhez szükséges beállítások legtöbbször a tárhely adminisztrációs felületén található meg, ahol az e-mail címeket is létrehozhatjuk.

Céges e-mail cím használata Gmail-lel 3

A felhasználónév általában maga az e-mail címünk, majd pedig az e-mailhez létrehozott jelszót szükséges megadni. Az SSL opciót ajánlott bekapcsolni, illetve a 465-ös portot beállítani. Végül a fiók hozzáadása gombbal menthetjük el a beállításokat. Ekkor a Gmail küld nekünk egy visszaigazoló e-mailt a megadott címre. A kiküldött levélben vagy a linkre kattintunk vagy a levélben szereplő aktiváló kódot adjuk meg a Gmail ablakában.

Az e-mail cím aktiválása után a Gmail-es fiókunkban a beállításoknál az e-mail fiókoknál már megjelenik a hozzáadott e-mail cím.