Az indexelés a Google és más keresőmotorokon az egyik leghatékonyabb módszer a webhely forgalmának ingyenes elérésére.

KeresőrobotHogyan küldhetem el weboldalamat a keresőmotoroknak?

A weboldal indexelésének elérése az adott keresőmotortól függ. A beküldéshez, indexeléshez egyes lépéseket kell követni.

Feltétlen szükséges a weboldalam beküldése a keresőmotorok számára?

A keresőmotorokat nem úgy tervezték, hogy a manuális beküldésekre támaszkodjanak. A robotok feltérképezik az internetet, hogy megtalálják az indexelni kívánt webhelyeket. A feltérképezés az, amikor a keresőmotorok új linkeket keresnek egyes weboldalakon, majd „követik” ezeket a linkeket. Ha egy link valamilyen hasznos webhelyhez vezet, akkor az oldal indexelésre kerül. Tehát ha egy másik weboldalról mutat link a honlapunkra, akkor a keresőmotor meg fogja találni, és indexelni fogja.

Íme néhány ok, hogy miért kell manuálisan elküldenie webhelyét a keresőmotoroknak:

Nyugalom – Annak érdekében, hogy milyen gyorsan tudja manuálisan elküldeni a webhelyet, érdemes megtenni.
Információkat nyújthatunk a keresőrobotoknak közvetlenül a webhelyről – A lenti módszerek segítenek a Google (és más keresők) számára fontos információkat közölni webhelyünkről, elsősorban a tartalomfrissítésekről és a fontos változásokról.
Fejlesztési lehetőség – webhelyünk elküldésével hozzáférhetünk különféle eszközökhöz, amelyek elősegíthetik a webhely fejlesztését.

Webhely beküldése a keresőmotoroknak

Google Search Console (régi nevén webmestereszközök)

A Google Search Console-ba ezen a linken lehet regisztrálni egy gmail-es fiókkal. Ha a honlapba már jelen van a Google Analytics követőkódja, akkor könnyen hozzá lehet társítani a Search Console fiókhoz.

Készítsünk sitemap-et (oldaltérképet) a honlapról, és töltsük fel a Search Console-ba. A sitemap előnye, hogy értesíti a keresőrobotokat a weboldalon történt változásokról.