Üdvözöllek a Halloween oldalon!

Lefelé haladva megismerheted a Halloween történetét és egyéb érdekességeket is találhatsz!

A Halloween története

A Halloween eredete egészen a római időkre nyúlik vissza. Amikor a rómaiak elfoglalták a mai Nagy-Britannia és észak-Franciaország területeit, a kelták ősi hagyományai keveredtek a rómaiak szokásaival. A kelta hit szerint az újév előestéjén, vagyis október 31-én a napisten a halál és sötétség fogságába került, a halottak lelkei pedig ezen az éjjel vándoroltak a holtak birodalmába. A druidák szent helyeiken gyülekezve áldozatokat mutattak be az isteneknek, és szertartásokkal próbálták távol tartani a szellemeket, megkönnyítve vándorlásukat.

Ez a hagyomány később keveredett több római ünneppel is. A kereszténység terjedésével ezek a régi hagyományok részleteiben beépültek a római katolikus egyház által tartott mindenszentek és halottak napja ünnepkörbe. Az ősi hiedelmek szerint az eltávozott lelkek ezen a napon kelnek útra és próbálnak meg visszatérni az élők világába. A hívek tűzgyújtással, felvonulással ünnepeltek, valamint különféle jelmezekbe öltözve próbálták megtéveszteni a szellemeket, hogy azok maradjanak távol otthonaiktól.

Maga a Halloween szó mindenszentek előestéjét jelenti, amely az angol "All Hallows Eve" kifejezés rövidített alakjából alakult ki.

Tovább

Kreatív ötletek

Egyszerűen elkészíthető kreatív szobadekorációk videóval.

Tovább

Jelmezek

Összegyűjtöttük a legjobb Halloween-i jelmezeket.

Kapcsolat

Ötleted, észrevételed van a weboldallal kapcsolatban? Az alábbi űrlap segítségével felveheted velünk a kapcsolatot.